joomla social share plugin
TEHNIČKA ŠKOLA
Elektrotehničar informacionih tehnologija
TEHNIČKA ŠKOLA
Vozač motornih vozila
TEHNIČKA ŠKOLA
Elektrotehničar računara
TEHNIČKA ŠKOLA
Tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina
TEHNIČKA ŠKOLA
Tehničar drumskog saobraćaja
TEHNIČKA ŠKOLA
Elektrotehničar za elektroniku na vozilima
TEHNIČKA ŠKOLA
Operater mašinske obrade

VODIČ ZA ŠKOLE

PLAN PRIMENE MERA ZA SPREČAVANjE POJAVE I ŠIRENjA EPIDEMIJE ZARAZNE BOLESTI

 

SAVETI ZA SVAKOG

Često perite ruke sapunom i vodom ili sredstvima za suvo pranje ruku na bazi alkohola.

 • Zašto? Ukoliko se na vašim rukama nalazi virus, čišćenjem ruku sredstvom za suvo pranje na bazi alkohola ili sapunom i vodom ubijate virus.

Šta znači „često“? 10 važnih trenutaka kada treba oprati ruke su sledeći:

 1. Nakon brisanja nosa, kašljanja ili kijanja.
 2. Pre i nakon nege bolesnog lica.
 3. Pre, za vreme i nakon pripreme hrane.
 4. Pre jela.
 5. Pre i nakon tretiranja posekotine ili rane.
 6. Nakon upotrebe toaleta.
 7. Nakon zamene pelena ili umivanja deteta koje je koristilo toalet.
 8. Nakon dodirivanja životinje, životinjske hrane ili životinjskog otpada.
 9. Nakon rukovanja hranom za ljubimce ili granulama.
 10. Nakon dodirivanja smeća.

Koji je najbolji način pranja ruku? Pranje ruku treba da traje dok dva puta otpevate pesmu „Srećan rođendan“.

instructions 02 727x1024

Kada kašljete ili kijate: pokrijte usta i nos povijenim laktom ili maramicom. Bacite odmah maramicu u zatvorenu kantu za smeće i operite ruke na gore opisan način.

 • Zašto? Ovim se sprečava da se mikrobi i virusi šire kroz vazduh i na površinama. Ukoliko kijate ili kašljete u ruke, možete kontaminirati objekte ili ljude koje dodirnete.

Izbegavajte da dodirujete oči, nos i usta.

 • Zašto? Ukoliko se na vašim rukama nalazi virus, na primer, zato što ste bili u blizini obolele osobe, možete se inficirati dodirivanjem očiju, nosa ili usta.

 Držite se na odstojanju: održavajte odstojanje od 1–2 metra između vas i obolele osobe.

 • Zašto? Kada neko kija ili kašlje, kapljice koje u sebi nose virus mogu da zaraze drugo lice preko sekrecija ukoliko se ne održava adekvatno odstojanje.

 

d43a5b84 a0be 48b4 9ac7 381d591a2cee

Dani informatike u školama Vojvodine 2013.

Nagrada za postignut uspeh i kvalitetnu realizaciju kurseva

Nakon nagrade "Stjepan Han" koju smo dobili 2011. godine kao najbolja škola u Vojvodini u području informatike i nagrade za najbolji sajt 2012. godine, naša škola je i ove godine osvojila zaslužno priznanje za postignut uspeh i kvalitetnu realizaciju kurseva. Trudimo se da se stručno usavršavamo i pratimo moderne tokove kako bi naši učenici stekli kvalitetno i primenjivo znanje.

Tehnicka skola kikindaTehnička škola Kikinda osnovana je daleke 1923. godine. Tokom godina menjala je svoje nazive, ali ne i osnovnu delatnost. Trenutno se u školi obrazuju učenici u tri područja rada: Elektrotehnika, Mašinstvo i obrada metala i Saobraćaj , kako na redovnom tako i na vanrednom školovanju.

Škola ima 26 odeljenja, oko 700 učenika i 100 zaposlenih.

Na osnovu kadrovske strukture, opremljenosti, organizovanosti i rezultata uspeha učenika, nastavnika i rukovodstva, škola je visoko rangirana i ubraja se u 5 najuglednijih škola ove vrste u Srbiji.

Nastavno osoblje se redovno stručno usavršava trudeći se da učenicima pruži  primenjiva i kvalitetna znanja potrebna za dalje školovanje i rad.

Trudimo se da ostanemo u savremenim tokovima uvođenjem oglednih obrazovnih profila, inovacijama sadržaja pojedinih predmeta i modernizacijom nastavnog procesa. Posebna pažnja posvećuje se bezbednosti učenika i zaposlenih kroz dežurstva nastavnog i drugog osoblja i uvođenjem video nadzora.

Stručno osposobljavanje učenika obavlja se u specijalizovanim učionicama i kabinetima. Škola poseduje sedam računarskih kabineta u kojima se izvodi nastava iz računarstva i informatike, multimedije, programiranja, konstruisanja i modeliranja, numeričkog upravljanja i ostalih predmeta.

Za potrebe nastave iz opšteobrazovnih predmeta postoje specijalizovane učionice na svakom spratu u kojima je profesorima i učenicima dostupna neophodna multimedijalna oprema (video projektor, skener, štampač, kopir aparat kao i pristup Internetu).

Dobro su opremljeni i kabineti za stručne predmete. U kabinetima iz oblasti rada Elektrotehnike izvode se vežbe iz elektronike, digitalne elektronike, telekomunikacija, električnih merenja, mikroprocesora. U njima učenici iskustveno potvrđuju teoretski stečena znanja.

U području rada Mašinstvo i obrada metala učenicima je na raspolaganju najsavremenija oprema na polju CNC tehnologije: dve didaktičke mašine i 12 specijalnih industrijskih tastatura koje se koriste za programiranje obrade komada i dobijanje najraznovrsnijih oblika.

Učenike koji se opredele za područje rada Saobraćaj čeka opremljeni kabinet u kome se mogu videti makete, modeli, slike i šeme motora, raskrsnica, kočionih i svih drugih sistema u automobilu. Oni, takođe, prolaze obuku za upravljanje motornim vozilima B i C kategorije u okviru realizacije praktične nastave.

Svesni smo da su praktična znanja najcenjenija u savremenom društvu. Zbog toga posebnu pažnju posvećujemo izvođenju praktične nastave. Obuka se najvećim delom realizuje u okviru školske radionice, koja se nalazi u AD Livnica Cimos. Škola ostvaruje izuzetnu saradnju sa velikim brojem privatnih i društvenih preduzeća, kao što su servisi za termičke i rashladne uređaje, autoelektroniku, računarsku opremu... Na taj način učenici dolaze u kontakt sa realnim problemima i stiču znanja vezana za dijagnostiku i otklanjanje kvarova, ali i komunikacijske veštine potrebne za uspešan rad sa korisnicima usluga.

U okviru vannastavnih aktivnosti učenici mogu da učestvuju u radu različitih sekcija i na taj način steknu proširena znanja iz oblasti za koje su pokazali posebno interesovanje. Kvalitetan rad učenika i njihovih mentora potvrđuje se učešćem na raznim međunarodnim, republičkim, regionalnim, sportskim i drugim takmičenjima, kao i realizacijom mnoštva projekata. Dobar odnos zaposlenih i učenika potvrđuje se kroz rad Učeničkog Parlamenta i svakodnevnu komunikaciju učenika sa profesorima i osobljem. Učenički Parlament je inicijator raznih sportskih i humanitarnih akcija.

Škola je postala Oracle, Cisco akademija i ECDL test centar, te naši učenici mogu da dopunjuju svoja znanja, polažu razne kurseve i dobijaju sertifikate i diplome koje su validne svuda u svetu.

Nakon završetka školovanja učenici dobijaju odličnu osnovu za upis Tehničkih, ali i svih ostalih fakulteta. Zahvaljujući savremenim sadržajima u okviru obrazovnih profila naši učenici su, takođe, dobro osposobljeni i konkurentni i na tržištu rada.

Strana 1 od 2

...pogledaj

Školski kalendar

Školski kalendar 2022/2023

Školski kalendar 2022/2023

Pogledaj...

Zaštita učenika

PROTOKOL O ZAŠTITI UČENIKA

PROTOKOL O ZAŠTITI UČENIKA

Pročitaj više...

Digitalna biblioteka

biblioteka

Lektira za sva četiri razreda srednje škole u elektronskoj formi.

Pronađi, preuzmi, pročitaj...

Učenje na daljinu

Platforma za elektronsko učenje i učenje na daljinu. Nudi objedinjen set usluga za upravljanje kursevima e-učenja od kreiranja materijala, preko distribucije nastavnih materijala, organizacije i nadogradnje procesa učenja kao i ocenu postignuća učenika. Uključi se...

ECDL centar

ECDL

Tehnička škola je postala ECDL test centar. Nudimo obuke, polaganje ispita i izdavanje svih vrsta ECDL (European Computer Driving Licence) diploma, koje su svugde u svetu dokaz znanja za rad na računaru. Pročitaj više...

Sajtovi nastavnika

paginas web

Kontakt

Tehnička škola

ul. Svetosavska 55

Kikinda 23300

tel. 0230/422-275

e-mail: skola@tsk.edu.rs

Statistika poseta

Posetioci
70
Članci
339
Broj pregleda članaka
3284715
© 2019 Tehnička škola Kikinda